Haber

Zonguldak’ta evi yıkılan aileye kira borcu icra şoku

ZONGULDAK’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde yaşayan ve daha önce yıkılma tehlikesi bulunan eşyasız bir evde yaşadığı öne sürülen Fatma Nalbant, birlikte yerleştirildikleri Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan tahliye edildi. eşi Metin Nalbant ve 7 çocuğu. Loca tahliyenin ardından yıkılırken, Metin Nalbant’a kira borcu nedeniyle mübaşir sevk edildi. Nalbalt, yaklaşık 11 yıldır lojmanda yaşarken kendisinden kira istenmediğini söyledi. “Biz boşalttıktan 15 gün sonra ev yıkıldı. Bir süre sonra 16 bin 300 lira kira borcum olduğu için kefaletle serbest bırakıldım diye bir yazı geldi. Yıkarken icraya mı koyuyorsunuz?” söz konusu.

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde oturan Fatma Nalbant’ın ilk eşi Ahmet Çetin, 2005 yılında kaçak bir madende hayatını kaybetti. Bu evlilikten 4 çocuğu olan Fatma Nalbant, 20 yaşında 48 yaşındaki ayakkabı boyacısı Metin Nalbant ile evlendi. Nalbant çiftin 3 çocuğu oldu. Metin ve Fatma Nalbant çifti ve 7 çocukları, 11 yıl önce eşyasız ve yıkılma tehlikesi içindeki bir evde yaşarken, 1899’da Türkiye Taşkömürü Kurumu’na dönemin Gelik Belediye Başkanı Hasan’ın desteğiyle yaptırılan kullanılmayan 2 katlı ev. Fahri Yıldırım ve hayırseverlerin aileyi ağırlaması gündeme geldi. 2012 tahsis edildi

KOMŞULAR KREDİ ALDı

Bir süredir evlerinden çıkmaları istenen Metin Nalbant ve ailesi şubat ayında konuttan tahliye edilmişti. Ailenin evi boşaltmasının ardından bina gruplar tarafından yıkıldı. Aile, kredi çeken komşularla tadilat yaparak 2 odalı bir eve yerleşti. Mayıs ayında evine gelen belgelerle Metin Nalbant’ın TTK lojmanına kira borcu olduğu öğrenildi ve yargılanmaya başlandı.

‘BÜTÜN ZAMAN İSTENMEDİ’

Mayıs ayında aldığı belgelerde 16 bin 300 lira borcu olduğunu belirten Farrier, 8 çocuğundan 3’ünün evlendiğini, ayakkabı boyacısı ve engelli maaşıyla ailesine bakmakta güçlük çektiğini söyledi. Nalbant, “Hayırseverlerin verdiği evde 2 yıl kaldım. Yıkılmak üzereydi. Buranın çok sakat olduğunu gördüler, muhtar ve belediye başkanı bir araya gelerek ‘Bunu buradan alalım’ dediler. ‘ TTK evini belediye başkanı gösterdi, 12 yıl durdum, bana ‘burayı yıkacağız’ dediler. 15 gün sonra ev yıkıldı.Bir süre sonra 16 bin 300 liranın mübaşire verildiğine dair bir yazı geldi.Bir anda şaşırdım.Evde otururken mübaşire vermediniz. ama evi boşaltınca, yıkarken mübaşire veriyor musun?” Bunca zaman benden ne kira falan istediler. Sadece evin boşaltılmasını istediler” dedi.

‘ÇOCUKLARIM BANA ODA İSTİYOR’

Nalbant, 2 odalı evde 7 kişinin 5 çocukla birlikte yaşadığını söyledi. Geleceğimi kaybeder miyim? Ben okuyamadım doğrusu bu çocukların hakkını nasıl verebilirim? Günde 20 ekmek evime giriyor. Ayakkabı boyacısı olarak çalışıyorum ve engelli maaşım var. Teneke ve kutuları toplayabilirsem, onları satacağım. Şu an bir ev istiyorum, çocuklarımı kurtaracak bir ev istiyorum. 16 bin 300 lira, evime ekmek alamıyorum” dedi.

‘BENİM KARDEŞLERİM OKUMADAN ÜNİVERSİTE OKUMAYA PARA VEREMEZ’

Liseyi bitirdikten sonra ailesinin eğitimini karşılayamadığı için üniversite sınavına giremeyen Sinem Çetin (19), “Karşı evde odam vardı artık yok. Bu evde 2 oda var çalışamıyorum ben üniversiteye gitsem yetmez kardeşlerim okusun mesleklerine sahip çıksınlar” dedi. Konuyla ilgili TTK yetkilileri bir açıklama yapmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu