Yaşam

2. Uluslararası Food Fast Antalya Gastronomi Festivali Yoğun İlgi Gördü

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve ziyaretçi akınına uğrayan International Food Fest Antalya Gastronomi Festivali sona erdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yöresel yemeklerin korunması, Antalya mutfağının ve bölgenin coğrafi işaretli eserlerinin ön plana çıkarılması amacıyla ikincisi düzenlenen Uluslararası Yemek Fest Antalya Gastronomi Festivali bu yıl da büyük ilgi gördü. 3 gün boyunca devam edecek; stantlar, eser sunumları, çalıştaylar, paneller, söyleşiler, yarışlar ve konserler yerli ve yabancı çok sayıda kişi tarafından takip edildi. “Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla düzenlenen festival, Türkiye’nin ve dünyanın ünlü Michelin yıldızlı şeflerini, gurmelerini, gastronomi ve turizm yazarlarını, farklı alanlardan profesyonelleri Antalya’da bir araya getirdi. Paneller ve söyleşiler kapsamında bilgi ve deneyimlerini paylaşan profesyoneller, gastronomi turizminin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar konusunda da fikir alışverişinde bulundu.

Festival Finaline Mehmet Yalçınkaya Damgası

“MasterChef Türkiye” programının sevilen ismi Şef Mehmet Yalçınkaya da Uluslararası Yemek Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin son gününde katılımcılarla buluştu. Moderatörlüğünü Sözen Küme CEO’su Gökmen Sözen’in yaptığı söyleşide Mehmet Şef, şef restoran menülerinde Antalya yemeklerinin yaygınlaştırılması için yapılması gereken girişimler ve tanıtımlar konusunda fikirlerini katılımcılarla paylaştı. Yöresel yemeklerin şefler tarafından ikinci sıraya alındığını vurgulayan Yalçınkaya, bu alanda eğitimlerin düzenlenmesi ve kültürümüzle ilgili yemeklerin hak ettiği yere getirilmesi konusuna vurgu yaptı.

Nursel Ergin Sundu Kadın Kooperatifleri Yarıştı

Gelinim Mutfakta yarışma programının sunucusu Nursel Ergin, 2. Uluslararası Yemek Fest Antalya Gastronomi Festivali’nde dikkat çeken isimler arasında yer aldı. Festivalin son gününde kadın kooperatifleri ortasında gerçekleştirilen yarışa ev sahipliği yapan Nursel Ergin, yüksek gücüyle dikkat çekti. Bölgenin coğrafi işaretli yemeklerinden Hibeş ve Piyaz’ı yapan kadın kooperatiflerinin temsilcileri kıyasıya yarıştı. Yarış sonunda aralarında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bulunduğu heyet üyeleri hazırlanan yemeklere oy verdi. Heyecanlı anlara sahne olan etkinlikte birinci olan Anka Bayan İşletme Üretim ve İşletme Kooperatifi çeyrek altınla ödüllendirildi.

2. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, Antalya’yı Lezzet Severlerin Favorisi Haline Getirdi

2. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali finalinde konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya turizm açısından bilinen bir şehir. Yabancı turist ziyaretlerinde dünyada 10’uncu, Avrupa’da ise 1’inci sıradayız. Ancak yerel kalkınma projeleriyle şehrimizi ileri taşıma yolunda üreticilerimize destek oluyor, gastronomi alanındaki çalışmalarımızla şehrimizi lezzet tutkunlarının uğrak noktası haline getirmeyi hedefliyoruz. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali de bu anlamda bize önemli faydalar sağladı. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Binlerce katılımcıyı ağırlayan 2. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, DJ performansı ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın final maçıyla sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

celikhan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu